Talent – 2021, nummer 4
Opvoedmethode Positive Discipline in de klas – De groep als mini community en oefenveld

Hoe zouden ouders en leraren hun kinderen en leerlingen willen terugzien wanneer zij eenentwintig zijn? Dat is een basisvraag van Positive Discipline, een opvoedmethode uit Amerika, van Jane Nelsen en Lynn Lott. Woorden die dan klinken zijn: zelfstandig, verantwoordelijk, met zelfkennis en zelfreflectie, in staat om problemen op te lossen en uiteraard gelukkig. Positive Discipline leert ouders en leraren hoe ze aan deze doelen kunnen bijdragen.

De Nieuwsbode, 1 oktober 2021
Positief opvoeden geeft rust
Volgende week, van 4 tot 10 oktober, is het de Week van de Opvoeding. Opvoedcoach Valerie Ritchie uit Zeist biedt in die week een gratis online workshop aan. Ze vertelt over de opvoedfilosofie die bij haar thuis meer rust bracht.

Volkskrant 21 september 2021
Opvoedvraag: hoe voorkom je die eeuwige machtsstrijd met je kind?
De dochter van een vriendin (9) wil elke dag na schooltijd met klasgenootjes spelen. Haar moeder vindt dat niet verstandig, want zonder ‘rustdagen’ is dochterlief niet te genieten. Het leidt vaak tot strijd. Of het nou om speelafspraakjes, snoep, schermtijd of opruimklusjes gaat: het is gemakkelijk om in een machtsstrijd met je kind verwikkeld te raken. Hoe kun je beter samenwerken?

Gifted @248 | Tijdschrift over (hoog)begaafde kinderen – Herfst 2021
‘Ouders weten wel hoe ze het willen maar niet hoe ze daar komen’ – Interview met drie bevlogen professionals
Ouders van hoogbegaafde kinderen zoeken vaak begeleiding voor hun kind, zichzelf of hun gezin. Positive Discipline sluit goed aan bij de noden van deze doelgroep. Drie bevlogen professionals vertellen over hun missie om deze opvoedmethode uit Amerika te verspreiden in Nederland: Neda Djavdan-Badcoubei, Mariëtte Dijkstra en Marieke van der Zee.

Talent – 2021, nummer 3
Liefdevol stimuleren – De invloed van ouders op de motivatie van hun begaafde kind
In deze editie de scriptie van Jolanda Hordijk, geschreven in het kader van de opleiding tot ECHA-Specialist in Gifted Education bij het Radboud Centrum Sociale Wetenschappen (Radboud Universiteit). Zij deed een literatuurstudie naar de invloed van ouders op de motivatie van hun kinderen. 

Podcast Ouders van nu, juni 2021
Positief opvoeden – Ouders van nu vraagt door
Opvoeden, wij doen allemaal zo ons best. En toch worstelt iedereen weleens met kinderen die niet luisteren, strijd en strubbelingen. Psycholoog en opvoedcoach Valerie Ritchie vertelt ons in deze podcast dat dit anders kan, en hoe je op een positieve manier omgaat met dit soort lastige momenten. Een podcast vol praktische tips om meteen mee aan de slag te gaan! 

Educare november 2014
Luisteren je kinderen niet naar jou?
Probeer het eens met Positive Discipline! Alles al geprobeerd en luisteren je kinderen nog steeds niet naar je? Dan is het tijd voor een pas op de plaats.

Agenda