Heb jij je altijd al afgevraagd of het niet beter kan, of opvoeden niet makkelijker kan en leuker kan zijn? De voortdurende strijd, kinderen die niet luisteren, ruzies onderling, het uitdagende gedrag, om moe van te worden.

Ja dat kan, je kunt de harmonie in huis bewaren, genieten van je kinderen en je goed voelen in hoe je de opvoeding aanpakt. Je kunt leren wat je moet doen in elke situatie. Je kunt ervaren hoe het is om vriendelijk én vastberaden je kids te begeleiden naar volwassenheid.

Ervaar de kracht van Positive Discipline!

Tijdens een Positive Discipline cursus worden in groepsverband verschillende onderwerpen behandeld die van belang zijn voor een effectieve opvoeding en wordt er ingegaan op problemen en uitdagingen die er zijn.

Aan de hand van theorie en interactieve oefeningen wordt geoefend met het materiaal en leer je verschillende praktische tools.

Een basiscursus Opvoeden met Positive Discipline bestaat uit 6 bijeenkomsten van ongeveer 2 uur. 

De thema’s per bijeenkomst zijn:

  1. Wat wil je graag voor je kinderen
  2. Vriendelijk EN Vastberaden
  3. Gedrag – overtuigingen en verkeerde doelen
  4. Waarom kinderen zich misdragen
  5. Corrigeren en gevolgen van gedrag – Richten op oplossingen
  6. Bekrachtigen en Fouten

Positive Discipline cursussen voor ouders en opvoeders worden gegeven door gecertificeerde Positive Discipline Parent Educators & (Candidate-)Trainers. Zij bieden deze cursussen op verschillende plaatsen in het land en ook online. 

Kijk in de agenda voor een actueel overzicht van Positive Discipline cursussen .

Agenda